°° Solyitte °°
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Navigáció

.:Home:.
.:Menü:.
.:Harry Potter:.
.:J. K. Rowling:.
.:Színészek:.
.:Interjúk:. 
.:Minden, ami HP:.
.:Games:.
.:Roxfort titkai:.
.:Extrák:.


cserék

 ELIT HARRY POTTER

     
     
          
    
    ELIT MÁS OLDALAK    

     
 
     
       
     
     
       

 

   A Hét Videója     

 

Safe and Sound ♡ Harry Potter

Dátumok

 


 

 
Hírek (HP 7)

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Kimaradt jelenetek

Etti  2011.09.09. 16:04

A British Board of Film Classification közzé tett egy listát, amely nagy valószínűséggel a pár hónap múlva megjelenő „Harry Potter és a Halál ereklyéi 2DVD-jén és Blu-rayén fellelhető kimaradt jeleneteket tartalmazza.

Hamarosan örülhetünk majd egy Harry és Luna közti párbeszédnek Dobby sírjánál, egy Vadkanban játszódó résznek, és még sok más apróságnak.

A listát egyelőre nem erősítette még meg a WB, ezért ne vegyétek 100%-osnak. A továbbra kattintva találhatjátok meg a többi törölt jelenetet.

Pár napja nyilvánosságra került egy új fotó, amelyen a teljes Potter család látható az epilógus részből.

Spanyol speciál

Etti  2011.09.03. 09:01

Már elég régen nem esett szó a „Harry Potter és a Halál ereklyéi 2“ filmről, de most megtörték a csendet. Hogy pontosan mivel? Nos, először is a Warner Bros. 20 korábban már látott plakátot közzé tett nagyformátumban és jó minőségben feliratok nélkül.

Ezeket itt találjátok meg.

Folytassuk a sort valami izgalmasabbal. A HarryPotterLA.com oldalnak köszönhetően több kulisszatitkos videót tudok Nektek prezentálni, amelyek által még több érdekes dolgot tudhatunk meg a „Halál ereklyéi 2”-ről. spanyol speciált alább 3 részben tekinthettek meg:

Videó 1 | Videó 2 | Videó 3 |

Szintén a fentebb említett honlapnak köszönhetően egy J. K. Rowlingos riportot is megnézhettek itt és itt.

A  Make Up Artist” magazin egy 2002-es felvételt hozott nyilvánosságra, amely által visszarepülhetünk a „Harry Potter és a bölcsek köve” szettjére.

Végül pedig egy angol nyelvű interjúra hívnám fel a figyelmeteket, amelyben Nick Dudman (trükk- és sminkmester) mesél a „Harry Potter és a Félvér Herceg” című filmben való munkájáról, többek között például Fenrir Grayback make upjáról.

Új poszter + Oscar remények

Etti  2011.08.18. 22:33

A Warner Bros. nem hagyja, hogy egykönnyen megfeledkezzünk a „Harry Potter és a Halál ereklyéi 2“ filmről, amelyet még mindig adnak a hazai mozik. Egy új poszternek örülhetünk, amely Neville Longbottomot (Matt Lewis) ábrázolja, a lábainál Nagini látható, míg a háttérben a romokban heverő Roxfortot, valamint a harcolókat pillanthatjuk meg.

A Warner Bros. annak ellenére, hogy a Harry Potter filmek nem értek el eddig sikereket az Oscar-díjátadókon (összesen 9 jelölést kaptak, ebből egyet sem tudtak díjra váltani), nem adja fel, és küzdeni fog az utolsó film győzelméért.

A Variety.com cikke szerint a WB. tervei között szerepel egy kampány, amelynek célja, hogy a „Legjobb film” kategóriában jelölést kapjon a sorozat utolsó produkciója. Így szeretnének „A Gyűrűk Ura” trilógia harmadik részének, „A király visszatér” filmnek a nyomdokaiba lépni, amely 2004-ben kiérdemelte ezt a kitüntetést, emellett 10 további Oscart is bezsebelt.

Első promóképek az epilógusból

Etti  2011.08.08. 08:40

Még mielőtt megjelent volna az utolsó Potter film, a nyilvánosságra hozott képek között sajnálatos módon egyetlen egy epilógus jelenetet ábrázoló fotót sem volt, most viszont 4 promót is megnézhetünk az említett részletből.

A „LA Times” új cikkében Daniel Radcliffe (Harry Potter), David Yates (rendező) és David Heyman (producer) nyilatkozatát is elolvashatjuk, akik a „Halál ereklyéi 2” epilógus jelenetének utóforgatásairól mesélnek, amelyre 2010 decemberében került sor a Leavesden Studiosban.

A cikkel együtt napvilágra kerültek - mint ahogy említettem - az első, hivatalos promóképek a zárójelenetből, amelyeknek köszönhetően, tüzetesebben megvizsgálhatjuk a 35 éves Harryt, Hermionét, Ront és Ginnyt, valamint gyerekeiket. 

Itt találhatjátok meg ezeket a képeket!

Betekintés a kulisszák mögé

Etti  2011.07.27. 17:40

A sztárok után foglalkozzunk egy kicsit a filmmel is. A Warner Bros. UK facebook oldalára 17 kulisszák mögötti kép került fel a „Harry Potter és a Halál ereklyéi 2”-ből. Több helyszínt is bejárunk a fotók által, mint például a Gringottsot, a Roxfortot, a Tiltott Rengeteget és a King’s Crossot is.

Az „ITV”-nél leadtak egy közel 45 perces speciált, amely természetesen nem szólhatott másról, mint a legújabb Potter produkcióról. A „Behind the Magic” címet viselő videót Ben Shephard, riporternek köszönhetjük, aki végigjárta a szetteket, belesett a kulisszák mögötti helyszínekre, és figyelemmel kísérte a forgatási munkákat. Ahogy eddig mindegyik ilyen speciál, ebben is számos interjút találhatunk.

Első rész | Második rész | Harmadik rész | Negyedik rész | Ötödik rész

Itt pedig egy rövid kis „dokumentumfilmet” nézhettek meg a hangokról. Ezt is érdemes megnézni.

Rowling interjú + produkciós jegyzet

Etti  2011.07.17. 09:32

Egy kicsit régebbi hírt hozok Nektek, de csak most volt időm lefordítani. Joanne K. Rowling egy héttel ezelőtt egy új videóinterjúban beszélt az utolsó Potter filmről, illetve annak szereplőiről. Néhány érdekes részt lefordítottam Nektek, csak kattintsatok tovább, ha érdekel.

A videót pedig itt találjátok meg.

Továbbá a Warner Bros. úgy nevezetett „produkciós jegyzetet” hozott nyilvánosságra, amely részletesen számol be a 8 filmről. Ez a hosszabb lélegzetvételű „jegyzet” számos interjút is tartalmaz a sorozat színészeivel, valamint annak stábtagjaival.

A teljes beszámolót itt olvashatjátok el angolul, míg néhány érdekes részt a tovább mögött magyarul is megtalálhattok.

Élménybeszámoló

Etti  2011.07.17. 09:31

Az utóbbi pár nap elég sűrű volt számomra, de mégis sikerült időt szakítanom arra, hogy szombat este megnézzem az utolsó, „Harry Potter és a Halál ereklyéi 2” filmet. Mint ahogy oly sokan, én is izgatottan vártam már, hogy láthassam, hiszen rengeteg pozitív visszajelzést kapott a produkció, ez pedig csak erősítette bennem a hitet, hogy nem fogok csalódni.

Nem vagyok híve a 3D-nek, de úgy gondoltam, mégis inkább háromdimenzióban nézem meg a filmet, hiszen később úgyis lesz még lehetőségem rendesen is megtekinteni. A 3D-től személy szerint nem ájultam el, és már bánom, hogy nem a 2D-re mentem el. Az idegesítő, és rám túlontúl nagy szemüveg ellenére azonban rendkívül élveztem a filmet, és csak ismételni tudom azokat, akik szerint ez lett a legjobb Potter film.

Én is ezen a véleményen vagyok, és rendkívül örülök, hogy Rowling utolsó regényét két részben készítették el. Korábban mindig bosszankodtam, ha kihagytak részeket, vagy másképp csináltak meg dolgokat, mint ahogy a könyvben volt, de itt egyáltalán nem zavart.

Ahogy a hatodik, illetve az előző filmnél, most is képernyőre vetettem a véleményemet a produkcióról, amit megtalálhattok a továbbra kattintva. De vigyázat, eléggé spoileres!

A Ti véleményetekre is nagyon kíváncsi vagyok, de hogy a chat továbbra is maradjon spoilermentes, inkább ide (a hír alá) írjátok le, mit gondoltok az utolsó filmről.

Lezárul egy korszak

Etti  2011.07.17. 09:31

2001-ben ismertette meg velünk, magyar rajongókkal Joanne K. Rowling a Harry Potter világát, majd hét évvel később, 2008 elején, amikor megjelent az utolsó könyv, bele kellett törődnünk, hogy a kis túlélő kalandjai ezzel véget értek, Rowling végérvényesen pontot tett a történet végére, és nem örülhetünk újabb kötetnek.

Amikor megjelent nálunk az első könyv, ugyanabban az évben vászonra került a „bölcsek köve” filmes változata is, Daniel Radcliffe-fel (Harry Potter), Emma Watsonnal (Hermione Granger) és Rupert Grinttel (Ron Weasley) a főszerepben. Akkor még nem gondoltuk, hogy a sorozat által szemtanúi lehetünk a felcseperedésüknek, és azt sem hittük volna, hogy az a nap is elérkezik, amikor az utolsó Potter film mozikba kerül. A „Halál ereklyéi 2”-vel lezárul egy örömben, izgatottságban és várakozásban teli korszak, amelybe néha egy kis csalódottság is vegyült.

Lehet szomorkodni, sírni, de akár pozitívan is hozzáállhatunk a dolgokhoz, hiszen a kapu nem záródik be, továbbra is nyitva áll, és ahogy Rowling mondta: "Whether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home."  ("Ha visszatértek akár a könyvek vagy a mozifilmek által, a Roxfort mindig ott lesz, hogy otthonotok legyen.”)

Kívánok jó szórakozást minden Harry Potter rajongónak az utolsó filmhez! És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérjek mindenkit, a chat lehetőleg továbbra is maradjon spoilermentes, így legyünk tekintettel azokra, akik később nézik meg Harry utolsó kalandját. Ehhez a hírhez örömmel várom majd az élményeket, véleményeket, de ha igény van rá, tavalyhoz hasonlóan létrehozhatok majd egy modult is.

És nem kell aggódni, egyelőre nem áll szándékomban bezárni az oldalt, hiszen vannak még függőben lévő projektek (Pottermore), itt vannak a szárnyaikat bontogató sztárjaink és az újabb filmjeik, valamint az elkövetkezendő időkben biztosan lesznek még újabb képi- és videóanyagok az utolsó filmmel kapcsolatban. J

Vélemények a HP7.2-ről

Etti  2011.07.17. 09:30

Tegnap, azaz július 13-án került mozikba a Németországban a „Harry Potter és a Halál ereklyéi 2” film. Ilyenkor mindig kíváncsian olvasgatom a kommenteket, mert érdekel, kinek hogy tetszett az utolsó produkció.

Így összeszedtem Nektek néhány spoilermentes véleményt:

 A 7.2 filmmel személy szerint én meg vagyok elégedve. Teljesítette az elvárásaimat.”

A sorozat legjobb filmje. Habár nagyban eltért a könyvtől, azt kell mondjam, hogy ennél a filmnél zavart a legkevésbé. De amit fontosnak tartok elmondani: Abszolút nem gyerekeknek való. ”

A film totálisan tetszett nekem!!! A 3D nagyszerű volt!!! A film egyszerűen nagyszerű volt, még az anyukám is azt mondta, akit különösebben nem érdekel a Harry Potter, hogy jól sikerült!!!"

A film után és közben nem kavarogtak bennem érzések, de a végénél ott volt a gombóc a torkomban, amikor megláttam őket felnőttekként a gyerekeikkel.”

Kár, hogy ez volt az utolsó film! Szerintem jó volt, bár nem annyira, mint a könyv, de mégis zseniális lett!”

Éppen most láttam az új Harry Pottert, és csak annyit mondhatok, a sok feltűnő könyvtől való eltéréstől eltekintve, a legutolsó Harry Potter film minden idők legjobb Pottere lett! Olyan volt... nem tudom szavakba önteni: grandiózus, szuper, lélegzetelállító, érzelmes, szomorú, vicces, izgalmas...”

Infók a sajtókonferenciáról

Etti  2011.07.17. 09:29

Ahogy a londoni premier előtt, a New York-i bemutatót megelőzően - vasárnap - megtartották a “Harry Potter és a Halál ereklyéi 2sajtókonferenciáját. A rendezvényen Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger), Tom Felton (Draco Malfoy) és Matthew Lewis (Neville Longbottom), Steve Kloves (forgatókönyvíró), David Yates (rendező), valamint a két producer, David Heyman és David Barron is részt vett.

Sajnálatos módon a konferenciáról nem készülhettek képek, viszont a SnitchSeekernek köszönhetően alább meghallgathattok néhány audiófelvételt:

Emma | Matthew | Rupert | Tom | David Heyman & David Barron

Tom a Malfoy családot érintő három lehetséges befejezésről beszélt, Emma pedig elárulta, hogy a következő évben az Oxfordra fog járni, hogy angolt tanulhasson, de mindenképpen be akarja fejezni majd tanulmányait a Brown Egyetemen. Matt a Ralph Fiennesszal (Voldemort) való munkájáról beszélt, Rupert a kedvenc jeleneteiről mesélt, David Yates a kivágott jelenetekről mondott pár szót, míg Steve Kloves elárulta, hogy bár nem ő volt az ötödik filmnél a forgatókönyvíró, 30 oldalt ő írt meg.

A konferencia összefoglalóját és a legérdekesebb nyilatkozatokat megtalálhatjátok a továbbra kattintva.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

GYORSMENÜ

 Kedvencekhez!

Kezdőlapnak! 

 Vendégkönyv Itt reklámozz!
  Interjúk Harry Potter 7 = Minden friss infó egy helyen! 

 Pottermore


IDÉZET

Különben – tette hozzá Ron – lehet, hogy pont emiatt a mese miatt mondják a bodzapálcákra, hogy balszerencsét hoznak.

– Ki mondja azt?

– Hát vannak ezek a babonák, hisz tudjátok! Például hogy májusi boszorkánynak mugli lesz a férje, meg hogy alkonyi csoda éjfélre oda. Komisz a bodza, pálcának rossz fa. Nem ismeritek ezeket? Anyám egy zsák ilyet tud. (7/343)

 

 


 

 az oldal

 

Szerkesztő: Etti
Téma:
 Harry Potter 
Nyitás: 2006. 05. 31.
Zárás: 2012. 07. 31.
E-mail: Írj nekem!
Regisztrált: 412

 Jogi nyilatkozat 


Site testvérek

 

 

Ne lopj!

 
Ne lopj!
 
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Számláló
Indulás: 2006-05-31
 

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |